Omaç hangi yöreye ait?
Omaç (Yozgat Bölgesi)24. Ocak 2016
Omac nedir?
Oğmaç, umaç, övelemeç, övelemeç veya pisik köftesi olarak da bilinir. Malzemeler; Yufka veya ufalanmış kuru pide, Antep peyniri, domates, kuru soğan veya yeşil soğan, maydanoz veya asma yaprağı, salça veya pul biber, yeşil veya kırmızı biber, sade yağ, tereyağı veya zeytinyağı, isteğe bağlı olarak sarımsak.
Omaç kimin?
Omaç’ın mutfağı restoranın ortağı Ayşe Esra Şerbetçi’ye emanet.
Omaç yanına ne gider?
Bu köfteyi hemen yemelisiniz, yoksa hamur olur. Buz gibi ayranla servis edin.
Pişik omacı nasıl yapılır?
Pisik Omacı tarifi nasıl yapılır? Pisik Omacı yapmak için önce yufkayı küçük parçalara bölün. Soğan, çedar peyniri ve baharatlarla karıştırın. Bu karışımı ekmeğe ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun.
Ommaç nedir?
Çukurova Yörükleri tarafından sabah kahvaltılarında meze olarak tüketilir, çok lezzetlidir… Biz Adanalılar yufkadan yapılan bu lezzete Öfelemeç, bir diğer adıyla Ommaç deriz.
Tereyağlı omaç nasıl yapılır?
Omac nasıl yapılır: Bir tavada tereyağını eritin. Küçük parçalara kesilmiş yufkayı üstüne koyun. Üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın. Her şey piştikten sonra malzemeleri ikinci bir yufka tabakasına sarıp bir dürüm oluşturun.
Oğmaç nedir?
Hazırlanması kolay, doyurucu çorbalardan biri olan Oğmaç çorbası, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde sıklıkla yapılır. Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç adı verilir.
Lahmacundan sonra hangi tatlı yenir?
Kullanıcılar çoğunlukla, her türlüsünü sevdiğimiz dondurmalı veya fıstıklı geleneksel tatlımız olan Künefe’yi Lahmacun ile birlikte sipariş ediyorlar. Lahmacundan sonra, Künefe ile birlikte kebap ve pide sipariş eden kullanıcıların bu tatlıyı geleneksel tatlılara garnitür olarak en çok tercih ettiği bulundu.
Antep dolmasinin yanına ne gider?
Dolmayla ne iyi gider? Domates çorbası, salata, çoban salatası, kayısı kompostosu, havuç tarator, Lonta restoran ezmesi, karışık salatalık. Daha fazla ürün…
Öcce hangi yöreye ait?
GAZİANTEP’İN PARMAK YAPIMI TOPUK TARİFİ | BU KADAR LEZZETLİ BİR YEREL LEZZET YOK!!!16 Ocak 2021
Huriyem hangi yöreye ait?
Kastamonu İneboluyöresi’ne ait bir türküdür.
Oruk kebabı hangi yöreye ait?
Kilis’in yöresel yemeği olan Oruk Kebabı tarifi.
Ömeç nasıl yapılır?
Ömeç (yumurtalı ekmek) tarifi nasıl yapılır? Ekmeği elinizle küçük parçalara bölün. Tereyağı eridiğinde, ekmeği tavaya koyun. Tuz ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun ☺20.09.2018