İki yıllık sınavsız geçiş var mı?
Ön lisans öğrencileri, sınavsız olarak, sınırsız öğrenci kontenjanıyla Açıköğretim Fakültesi’nin lisans programlarına yatay geçiş yapabilirler.
2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş kalktı mı?
Bu videoda son zamanlarda sıkça sorulan bir soruya cevap veriyoruz: “DGS ile geçiş kaldırıldı mı?” Hemen söyleyelim: DGS ile geçiş kaldırılmadı!25.07.2024
Sınavsız lisans tamamlama kimler başvurabilir?
Kimler başvurabilir? İki yıllık ön lisans programını tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girerek veya DGS almadan lisans derecesine başvurabilirler. Ön lisans eğitimini 5 yıldan fazla bir süre önce tamamlayan öğrenciler lisans tamamlama programlarına giremezler.
AÖF sınavsız dikey geçiş kaldırıldı mı?
Açıköğretim Fakültesi meslek yüksekokulları ve ön lisans programlarının olgun öğrencileri ve mezunları, 2024-2025 eğitim öğretim yılında Açıköğretim, Ekonomi ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2024 Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girmeleri gerekmektedir.
35 yaş üstü sınavsız üniversitede hangi bölümler var?
2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren, “ikinci üniversite” kapsamında yükseköğretim kurumlarında açılacak “Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı” lisans programlarına yalnızca lisans düzeyinde 35 yaş ve üzeri mezunlar başvuru yapabilecek.
Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2024?
Online başvuru ve kayıt tarihleri: 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 10:00’da başlayıp 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de sona erecektir. Başvurular yukarıda belirtilen adres üzerinden e-devlet şifresi kullanılarak yapılacaktır.
2 yıllık okuyup 4 yıllığa tamamlama nasıl olur?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Geçiş DGS, iki yıllık bir bölümü tamamlayan öğrencilere dört yıllık bir lisans programına geçiş fırsatı sunan bir sınavdır. Bu sınavı başarıyla geçen öğrenciler, Türkiye’deki birçok devlet ve vakıf üniversitesindeki lisans programlarına geçiş yapabilirler.
2024 DGS kaldırıldı mı?
DGS: Dikey geçiş sınavlarına yönelik tercih işlemleri 24 Eylül 2024 saat 23:59’da sona erecektir. Yerleştirme sürecinde 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan esas ve kurallar uygulanacaktır.
Sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?
Yeni düzenlemeyle sınavsız geçişi kaldıran düzenlemenin 2017’den itibaren yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı. Örneğin ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı 2017’den itibaren kaldırılmıştı.
Sınavsız DGS var mı?
Not ortalaması iyi olan ve derslerinde başarılı olan öğrencilere genellikle sınavsız geçiş imkânı sunulabilmektedir.
2024 lisans Tamamlama Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
Elektronik kayıtlar 8-10 Ekim 2024 (23:59) tarihleri arasında, bireysel kayıtlar ise 8-15 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt kılavuzunda belirtilen kayıt ofislerinde yapılacaktır.
Ön lisans mezunları sınavsız ikinci üniversite okuyabilir mi?
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar, İkinci Üniversite bünyesinde yer alan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya ön lisans programlarına, okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla kayıt yaptırabilirler.
DGS’ye kimler giremez?
Dört yıllık veya daha uzun bir programda (açık öğretim dahil) ön lisans derecesi sahibi olan veya alacak olan öğrenciler DGS’ye başvurmaya uygun değildir. Burs ve ücret ayrıntıları için buraya tıklayın. Dikey Transfer Sınavı başvuru süreci hakkında bilgi için buraya tıklayın.
DGS kayıt ücreti ne kadar?
DGS başvuru ücreti ne kadar? Sınav başvuru ücreti bu yıl için 590.00 TL olarak belirlendi.
Sınavsız geçiş hakkı kaç kere kullanılır?
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından sınavsız meslek yüksekokullarına (MSG) geçiş için önce genel staj, ardından eğitim-öğretim yılı sonunda sınavsız ek staj olmak üzere iki kez başvuru yapılıyor.
Meslek lisesi 2 yıllık sınavsız geçiş kalktı mı?
Meslek lisesi mezunu olarak sınavsız tercih hakkım var mı? 2017 yılından itibaren ön lisans derslerini sınavsız tamamlama hakkı kaldırılmıştır.
2 yıllıklar ne zaman yatay geçiş yapabilir mi?
Lisans derecesi alan bir öğrencinin yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için hazırlık dersi almadan iki yarıyılı tamamlamış olması gerekir. Ön lisans derecesi alanlar ilk yarıyılı tamamladıktan sonra yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler.
Sınavsız 2 üniversiteyi kimler okuyabilir?
Tüm yükseköğretim programlarından mezun olanlar, İkinci Üniversiteye bağlı Açıköğretim ve İktisat Fakültelerinde, kayıtlı oldukları veya mezun oldukları program/fakülteden farklı bir program/fakülte olmak kaydıyla, lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
Açıköğretimde 2 yıllık hangi bölümler var?
Açık Öğretim Fakültesi Ön Lisans Programları (2 yıl)Acil Durum ve Afet Yönetimi.Yemek Pişirme.Bankacılık ve Sigortacılık.Bilgisayar ProgramcılığıOfis Yönetimi ve Yönetici AsistanlığıCoğrafi Bilgi Sistemleri.Çağrı Merkezi Hizmetleri.Çocuk Gelişimi.Diğer öğeler…