İçeriğe geç

Gundi Demek Ne Anlama Gelir

Kürt dilinde gündi ne demek?

Türkçede “çiftçi” anlamına gelen Kürtçe bir kelime olan “gundî” terimi son yıllarda giderek daha fazla popülerlik kazanıyor.

Gaye ne anlama gelir?

Arapçadan dilimize giren hedef kelimesi 17. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Kelimenin sözlük anlamı amaç ve sondur. Hedefler, bir kişinin ulaşmak istediği tüm hedefler ve bir şeyi yapmanın amacıdır.

Gülüm demek ne anlama gelir?

İsmin anlamı “Gül kadar güzel olanı severim.”

Kürt nasılsın ne demek?

Kürtçede “Nasılsın” ifadesi “Çawa yi” olarak yazılır ve telaffuz edilir. “Nasılsın, iyi misin?” diye sorarsanız, “Çawa yi, basi” olarak bu ifadeyi kullanabilirsiniz.

Kürtlerin ana dili nedir?

Kürt dilleri arasında Kurmanji (Kuzey Kürtçesi), Sorani (Orta Kürtçe) ve Kelhuri (Güney Kürtçesi) bulunur, ancak Türkiye’de Kürtçe çoğunlukla ülkede bu dil grubunun en yaygın konuşulan kolu olan Kurmanci anlamına geldiği anlaşılmaktadır. Lehçe de birçok dilbilimci tarafından bir Kürt dili olarak kabul edilir.

Daye nedir?

Dilimize Farsçadan gelen Daye kelimesi 8. yüzyılda edebiyata girmiştir. İlk olarak Dede Korkut Hikâyeleri’nde geçen bu kelimenin sözlük anlamı sütannedir. Daye, bebeklikten itibaren çocuklara bakan, sağlık ve eğitimleriyle ilgilenen kişilerdir.

Gaye maksat ne demek?

“Çok, daha doğrusu, son derece.” Oldukça büyüktür (Toven, 2015: 219); amaç ‘amaç; çalışma, sonuç olarak “ideal” bir karşılık olarak (XIX. yüzyıl) (Özön, 1965: 225).

Gaye erek ne demek?

istenilen şey, hedef, amaç, gaye.

9 tane beyaz gülüm ne anlama gelir?

Çünkü 9 gül “Birbirimizi sonsuza dek seveceğiz.” anlamına gelir. Bu çiçek buketiyle sonsuz aşkınıza özel ve anlamlı bir hediye vermenin tadını çıkarın.

5 gülüm ne demek?

Doğum günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı, Bayramlar, ilk an ya da ilk tanıştığınız yer, nişan, söz ya da düğün yıldönümünüz vb. Sevdiklerinize her gün göndereceğiniz gül sayısı 5 olmalı. 5 gül “Birbirimizi sonsuza kadar seveceğiz” anlamına gelir.

Kütahyalılar birbirine ne der?

İnsanların birbirlerine hitap etme ve hitap etme biçimleri her bölgede farklıdır. Kütahya’da bu hitap şekli “gülüm” olmuştur. Bilindiği üzere Türkiye’nin her bölgesinin kendine özgü lehçesi ve dil yapısı vardır.

Kürt diye kime denir?

Kürtler (Kürtçe: کورد, Kurd), 2017 tahminlerine göre doğuda Zagros Dağları’ndan batıda Toros Dağları’na ve güneyde Hemrin Dağları’ndan Kars-Erzurum yaylalarına kadar uzanan coğrafi bölgede yoğun olarak yaşamaktadır. Dünyada yaklaşık 36 ila 45 milyon insan olduğu tahmin edilmektedir. İranlı bir halktır.

Sorani ne demek Kürtçe?

Sorani, Irak ve Batı İran’da konuşulan bir Kürt lehçesidir ve bölgesel hükümetin resmi dilidir. Ayrıca Orta Kürtçe olarak da bilinir.

Kürt Türkçe mi?

Kürt dili hakkında mevcut bilgi durumu, en azından kabaca, çağdaş Kürt lehçelerinin konuşmacılarının ana etnik çekirdeğinin oluştuğu alanların yaklaşık sınırlarını çizmeyi mümkün kılıyor. Kürtçe, Hint-Avrupa dil ailesinin Batı İran koluna ait bir dildir.

Gündi hangi dilde?

Gandhi, Hindistan’da ve dünyada Tagore’un verdiği Mahatma (Sanskritçe: महात्मा) yani büyük ruh ve Bapu (Gujarati: બાપુ) yani baba isimleriyle tanınır.

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Gondi ne demek?

Toxoplasma veya Gondii tek hücreli bir mikroorganizmadır. En sık kedilerde bulunur ve bazı çiftlik hayvanlarını da etkileyebilir. Toxoplasma hayvanlarda çoğalsa da insanları da etkileyebilen bir hastalıktır.

Tırrek ne demek?

tirrek – Nişanyan Sözlük. Kürtçe (Kurmanji) Tirek “1. osuruk, 2. (argo) kabadayı, övünen”. Bu kelime Kürtçe (Kurmanji) “osuruk” kelimesinden türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kırgız Escort